Koupelnové dveře jsou vlastně nejčastěji používané dveře každého bydlení. Proto je třeba výběru správných dveří věnovat mimořádnou pozornost.

Nejde jen o to, že jsou často používány, ale jde i o časté změny teplot a vlhkosti vzduchu během velmi krátkého času. Především s vlhkostí se musí počítat, když vybíráte dveře do koupelny.


Další vlastností, která je v českých domácnostech už léta opomíjena je především ventilační schopnost dveří a také prostup světla.

Výměnu vzduchu lze zajistit hned několika způsoby. Dveře mohou mít větrací mřížku, elegantnější ventilační průduchy nebo nenápadné ventilační podříznutí.

Vřele doporučujeme nezapomínat na tuto jednoduchou ventilaci. I ta nejdražší větrací mřížka je totiž levnější, než pravidelný nákup dalších a dalších prostředků proti plísni v koupelně.

Vůbec nejpodstatnější při výběru dveří do koupelny je materiál. Správně vybraný materiál obvykle vyřeší skoro všechny požadavky, kladené na takové dveře. Naprosto nevhodná se jeví dýha, která by díky častým změnám teplot a vlhkosti mohla praskat a kroutit se.



FRAGI 3 dekor WENGE 3D GREKO


Za nejlepší materiály pro posuvné dveře do koupelny se považují povrchy z laminátu, PVC, PPR. Naprostou jedničkou jsou celoskleněné dveře řady GRAF.

Koupelny velmi často trpí nedostatkem světla, a právě celoskleněné dveře dokáží tento nedostatek do značné míry eliminovat. Samozřejmě mohou dveře fungovat i opačně a propouštět světlo z koupelny do tmavší chodby.

Celoskleněné dveře jsou vždy vyrobeny z bezpečnostního kaleného skla. Větrání se u takových dveří zajišťuje ventilačním podříznutím (skleněné křídlo končí o 1 centimetr nad podlahou výše, než běžné dveře).

Pokud si při výběru nebudete zcela jistí, naši prodejci vám rádi poradí v Praze nebo Brne.