Dvoukřídlé dveře

Velmi často se využívají na místech kde je potřeba širší průchozí prostor, například ve velkých bytech, školách.

V běžných interiérů obydlených domů či bytu nesou funkci dělícího prvku, kdy je potřeba oddělit určitou část nějakého většího obývacího pokoje nebo haly, a stavba stěny by byla příliš nákladná, nebo jednoduše nepohodlná kvůli špíně a pracnosti její výstavby v již zařízeném bytě. Pokud jsou dveře kombinované i s průhlednými a skleněnými prvky, nemusíte se obávat, že bude vypadat váš pokoj menší a stísněný. Naopak, ho takové dveře výrazně ovzdušní a uvolní.

Dvoukřídlé dveře se dělí na:

  • symetrické
  • asymetrické

Symetrické dveře jsou ty, kde jsou obě části stejně velké. Pohyblivé mohou být také obě části ale není to podmínkou. Asymetrické dveře jsou ty, které mají každou část jinak velikou, většinou je jejich součástí dveřní křídlo klasických rozměrů, a druhou častí je pohyblivé křídlo, které je ale většinu času zafixováno v zavřeném stavu. Asymetrické dveře se využívají tam, kde dveřní prostor není dostatečně velký, aby se do něj vešly dvě klasická pohyblivá křídla. A instalace jednoho, ale širšího křídla atypických rozměrů by bylo spojeno s příliš vysokými náklady a dlouhou lhůtou dodání.



PETŮNIE 1 dekor dub šedý 3D GREKO


Vnitřní křídlové dveře ale nemusí být jen otáčivé, velmi moderním a nabírajícím popularitu prvkem jsou posuvné dvoukřídlé dveře. Posuvné dveře samy o sobě mají svoji velkou hlavní výhody v tom, že šetří prostor, který by zůstal za klasickými dveřmi nevyužitý, a navíc by byl špatně přístupný například hlavici vysavače. U dvoukřídlých posuvných dveří je ale taková úspora dvakrát větší. Dveře mohou být umístěny jak na stěnu, s tím že budou celou dobu vidět, tak i do speciálního pouzdra, do kterého by zajížděly v otevřeném stavu.

Ať už zvolíte jakoukoli variantu, z hlediska designu určitě neprohloupíte, naše firma přizpůsobí i dveře, i zárubeň stylu a atmosféře vašeho bytu. Pro posuvné dveří do stavebních pouzder firma Erkado poskytuje záruku 20 let na kolečka a 10 let na korozi, s tím že naše kolečka mají nosnost 120 kg. Ano, dveře tolik neváží, ale co když se o ně někdo opře trhne s nimi, nebo zacloumá? V takovém případě určitě budete rádi, že máte naši záruku.

Interiérové dveře dvoukřídlé pro vás vyrobíme z jakýchkoli dveří které jsou v naší nabídce - Standard, Stile kromě řady Twin. To se týká jak otáčivých dveří tak posuvných. Pokud v našem showroomu nenajdete dvoukřídlé dveře nezoufejte, v showroomu je pro vás hlavní vybrat si design dveří. Osahat si dřevěný povrch, zacloumat s klikou, koneckonců i pořádně si s dveřmi bouchnout. Po tom, co jste se svým výběrem hotovi, pro vás dle vašich preferencí připravíme dveře posuvné, dvoukřídlé, nebo posuvné dvoukřídlé. Záleží čistě na vaší fantazii.

Proto neváhejte navštívit náš showroom, kde vám v případě potřeby poradí naši odborníci.