Výběr dveří do vašeho domu či kanceláře může být náročnější, než se na první pohled zdá. V současnosti je na našem trhu široký sortiment interiérových dveří nejrůznějších designů, odstínů a technických parametrů, vybírat lze z mnoha cenových hladin.


Jak tedy vybrat to nejlepší právě pro vás?

Pokud jste se rozhodli investovat do koupě nových dveří a obložkových zárubní, jeden z hlavních faktorů je místo, kam dveře pořizujete. Byt, dům, nebo snad pracovní prostory? V každém z nich je vytížení dveří jiné a pokud chceme, aby nám dobře sloužily po mnoho let, musíme toto vytížení vzít v úvahu a vybrat dveře, které splňují určité podmínky.

Jeden příklad za všechny – obchody či kancelářské prostory. Na dveře v kancelářích se kladou vyšší nároky právě kvůli vysoké frekvenci jejich používání; zkuste si schválně spočítat, kolikrát za den se otevřou a zavřou a jak je s nimi zacházeno. A kvůli tomuto je lepší zvolit dveře s trvanlivějším povrchem, například laminátem CPL, který je uzpůsoben právě k použití na dveře, které jsou vystaveny náročnějšímu užívání.


Společnost ERKADO nabízí několik variant povrchu dveří. Kromě povrchu CPL máme v nabídce klasický povrch FINISH-LAK, velmi oblíbený je také povrch GREKO, který věrně napodobuje kresbu skutečného dřeva a v kombinaci s mnoha odstíny, které nabízíme (včetně odstínů vzácných dřev), vytváří dojem luxusních dveří, které jsou ovšem cenově výborně dostupné pro každého. Stejně jako povrch FINISH má GREKO zaoblenou hranu dveří (technologie SOFT), která přispívá k jejich delší životnosti – na rozdíl od FINISHE je ale povrch GREKO méně náchylný k poškrábání.


Dalším faktorem při výběru dveří je samozřejmě cena. Společnost ERKADO nabízí jak naprosto základní typy dveří za odpovídající cenu (dveře KLASIK či UNO), přes zlatou střední cestu (oblíbené dveře MAGNOLIE, JUKA či FORSYCIE, na které se navíc vztahuje Akce 4+1, kdy při koupi čtyř křídel dostanete páté zdarma), po luxusní a bytelné dveře technologie TWIN, mezi které patří například dveře DALLAS, BOSTON či NEVADA. V nabídce máme také dveře vchodové, bezpečnostní, protipožární, ale třeba i plastové shrnovací dveře; vybere si zkrátka opravdu každý.

Jakmile víte, do kterých prostor budete dveře pořizovat a jaký je váš rozpočet, je možné, že budete řešit design dveří a při výběru z našeho katalogu se nebudete moci rozhodnout pro konkrétní typ.
V tomto případě můžete vždy navštívit jednu z našich kamenných prodejen (Praha – Průběžná, Praha – Bělohorská, Brno – Cejl), kde vám naši prodejci poradí a pomohou při výběru a provedení objednávky - a pak už se jen můžete těšit na to, až nové dveře ozdobí váš interiér.